AKTUELNO

Prvi teniser sveta Novak Đoković predvodiće reprezentaciju Srbije na završnom turniru Dejvis kupa u Madridu u novembru.

Selektor Nenad Zimonjić potvrdio je da će osvajač 16 gren slem titula igrati na turniru koji se održava od 18. do 24. novembra u "Kaha magiki", gde se Srbija nalazi u A grupi sa Francuskom i Japanom.

- Imamo fantastičnu vest, Novak će učestvovati na finalnom turniru u Madridu. Imao sam prilike da razgovaram sa njim u Njujorku, dan uoči početka US opena. Novak je potvrdio da će se pridružiti timu u Madridu, biće ogromno pojačanje za nas i svi sa nestrpljenjem očekujemo učešće na tom takmičenju - rekao je Zimonjić, a prenosi sajt TSS.

Zimonjić je najavio da će konačan spisak objaviti odmah po završetku Mastersa u Šangaju, odnosno posle 13. oktobra.

- Definitivno, sa Novakom imamo ogromno pojačanje, veoma mi je drago da će se priključiti timu nakon dužeg odsustva. On sam je rekao da će mu biti veliko zadovoljstvo da ponovo igra za reprezentaciju i da se uželeo igranja za naš tim - poručio je selektor.

Reprezentacija Srbije prvi meč u Madridu igra 20. novembra protiv Japana, a dan kasnije na programu je duel sa Francuskom. Prema novom formatu Dejvis kupa, odnosno turnirskom - prvi put za 117 godina, iz grupe u četvrtfinale sigurno ide samo pobednik.

#Dejvis kup

#Novak Đoković

'