AKTUELNO

Najbolji srpski teniser Novak Đoković stigao je u Madrid pred početak Dejvis kupa. On je nakon prvog treninga rekao da je atmosfera koja krasi Dejvis kup i naš tim potpuno drugačija.

- Dejvis kup jeste ove godine promenio format, ali ta neka energija timskog duha koji sam osećao uvek kada sam bio u reprezentaciji i igrao za Srbiju i dalje postoji i svaki put kada se vratim je sve jača i bolja. Izuzetno mi je drago što sam se vratio u reprezentaciju nakon dve i po godine, za mene jako duge – rekao je Đoković za Pink.

Kako kaže, nedostajala mu je atmosfera i svi momci iz tima su njegovi dugogodišnji prijatelji sa kojima je odrastao.

- Nije teško napraviti dobru atmosferu sa njima. Upravo zbog toga je raspoloženje u timu bilo izvrsno. To sam na neki način i priželjkivao i očekivao – kazao je Đoković.

Kako kaže, naša reprezentacija nije jedina koja ima velika očekivanja od Dejvis kupa.

Foto: TV Pink Printscreen

- Tu ima puno izuzetno dobrih reprezentacija, Nadal igra za Španiju i tako dalje i tako dalje. Ima dosta snažnih reprezentacija koje na najbolji mogući način žele da krunišu ovu inauguracionu sezonu novog formata Dejvis kup takmičenja – izjavio je Novak.

On se prisetio zlatne 2010. godine kada je Srbija osvojila Dejvis kup i kada su naši teniseri to proslavili tako što su se ošišali do glave u Areni.

- Jako je lepo videti da smo svi iz te neke zlatne ekipe ovde ponovo. Nenad je selektor, nas trojica, Janko, Viktor i ja u ekipi, pored predvodnika neke naredne generacije Filipa i Ducija – rekao je Đoković.

Komentarišući to što se Janko Tipsarević oprašta od reprezentacije Nole kaže da on i ostatak tima još nisu svesni koliko će im biti teško da se oproste od njega jer je svima drag prijatelj.

#Dejvis kup

#Madrid

#Novak Đoković

'