Savršeno mekan, sladak i kremast – jednom kada probate, pravite ga zauvek!
Ova letnja poslastica topi se u ustima – lako se pravi, a još brže pojede! Evo i recepta koji je oborio sve rekorde u domaćinstvima.
Da li volite koh?
Koh od griza je savršena letnja poslastica – jednostavna za pripremu, lagana i osvežavajuća. Njegov ukus će vas očarati i rashladiti istovremeno. Pravi recept za vas!
Sastojci:
– 5 jaja
– 5 kašika šećera
– 8 kašika griza
– 1 litar mleka
– kesica vanilin šećera
– kesica praška za pecivo
Priprema:
Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodajte žumanca i ostale sastojke (osim mleka i vanilin šećera). Sjedinite sve i sipajte u pleh podmazan uljem.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C dok se ivice ne odvoje od pleha.
Zagrejte mleko sa vanilin šećerom, a zatim vrućim mlekom prelijte tek ispečen koh. Ostavite da se ohladi. Po želji, dekorisati sa mlevenim keksom, šlagom ili slatkom pavlakom.
Autor: Dalibor Stankov