AKTUELNO

Jelo poslužite uz neku lepu sezonsku salatu

Sastojci: 500 g mlevenog mešanog mesa (junetina i svinjetina), 1 kriška starog hleba, malo mleka , so, biber , 2 čena belog luka, 1 jaje, 2 glavice crnog luka, malo aleve paprike, 3 šoljice pirinča, 1 dl soka od paradajza, 100 g kačkavalja

Foto: Pixabay.com

Priprema:

1. Mleveno meso zamesiti s kriškom hleba nakvašenom mlekom, dodati so, biber, sitno seckani beli luk i jaje. Napraviti ćufte i ispeći ih u tiganju.

2. U šerpi posebno propržiti crni luk isečen na rebarca (da omekša, nikako da požuti). Dodati malo aleve paprike, malo bibera i tri šoljice pirinča.

3. To presuti u posudu za pečenje, poređati odozgo ćufte i naliti sokom od paradajza i vodom da ogrezne.

Autor: Zorica Lazarević