AKTUELNO

Hrskave korice i penasti fil su uživanje za nepca.

Pred vama je recept za krempitu koja se topi u ustima. Pripremite ovu poslasticu i oduševićete i sve ukućane i goste.

Sastojci:

Za koru:

7 žumanaca

7 kašika šećera

5 kašika mlake vode

7 kašika brašna

1 prašak za pecivo

2 šoljice ulja

Ovu smesu podeliti na dva dela i ispeći dve kore.

Za fil:

4 pudinga od vanile

1 l mleka

250 g šećera

7 belanaca

7 kašika šećera

Priprema:

Skuvati puding u mleku sa šećerom. Zatim posebno umutiti belanca i šećer, pa kašiku po kašiku dodavati u topao puding. Sve lepo sjediniti i ostaviti da se prohladi, piše espreso.co.rs.

Staviti jednu koru, pa preko fil, pa odozgo drugu koru. Nakon što se stegne, pre posluženja iseći na kocke i može se posuti sa malo prah šećera.

Autor: