Hrskave korice i penasti fil su uživanje za nepca.
Pred vama je recept za krempitu koja se topi u ustima. Pripremite ovu poslasticu i oduševićete i sve ukućane i goste.
Sastojci:
Za koru:
7 žumanaca
7 kašika šećera
5 kašika mlake vode
7 kašika brašna
1 prašak za pecivo
2 šoljice ulja
Ovu smesu podeliti na dva dela i ispeći dve kore.
Za fil:
4 pudinga od vanile
1 l mleka
250 g šećera
7 belanaca
7 kašika šećera
Priprema:
Skuvati puding u mleku sa šećerom. Zatim posebno umutiti belanca i šećer, pa kašiku po kašiku dodavati u topao puding. Sve lepo sjediniti i ostaviti da se prohladi, piše espreso.co.rs.
Staviti jednu koru, pa preko fil, pa odozgo drugu koru. Nakon što se stegne, pre posluženja iseći na kocke i može se posuti sa malo prah šećera.
Autor: