Prestaćete to da radite.
Donosimo vam razloge zbog kojih to ne trebate raditi ni u kom slučaju:
Postoji više vlakana u kori
Jabuka srednje veličine sadrži 4,4 grama vlakana. Ako bacite koru završiti ćete sa samo 2,1 grama vlakana. To je razlog zašto je preporučljivo konzumirati neoljuštene jabuke.
Postoji više vitamina u kori
Jedna srednja jabuka, zajedno sa korom sadrži 8,4 miligrama vitamina C i vitamina A, a oguljene jabuke sadrže samo 6,4 miligrama vitamina C.
Kora od jabuke može čak sprečiti i rak
Studija, sprovedena 2007. godine, na Univerzitetu Kornel, došla je do zaključka da jedinjenja zvana terpeni, koja se nalazi u kori jabuke, su u mogućnosti da spreče ili ubiju postojeće ćelije raka u laboratorijskim uslovima. Ova jedinjenja su posebno efikasna protiv raka debelog creva, jetre i raka dojke, piše Novi.ba.
Kvercetin pomaže pamćenje
Ovaj antioksidans bori se protiv oštećenja moždanog tkiva povezanog s Alchajmerovom bolešću ili drugim sličnim bolestima.
Jedna jabuka, zajedno sa svojom korom sprečava debljanje
Ursolična kiselina se može naći u koži jabuke. Ova kiselina je spoj koji je od suštinske važnosti za borbu protiv gojaznosti. Ursolična kiselina gori kalorije i na taj način smanjuje rizik od prekomerne težine.
Pročitajte još: UZALUD PIJETE KAFU - UMOR NE PRESTAJE: Znakovi da imate višak toksina u organizmu!