AKTUELNO

Niskokalorične su, imaju dosta dijetalnih vlakana, vitamina i minerala.

Zelene jabuke mogu da budu i te kako korisne za zdravlje ako ih jedete u određeno vreme, smatraju stručnjaci. Niskokalorične su, imaju dosta dijetalnih vlakana, vitamina i minerala, kao i kiselina. Najbolje je da se jedu ujutru, na prazan stomak, kao i između obroka.

7 dobrih razloga da jedete zelene jabuke

Pomažu kod mršavljenja – jabuke mogu da vam pomognu da se rešite suvišnih kilograma. Dijetalna vlakna eliminišu osećaj gladi dugo vremena i doprinose radu digestivnog trakta.

Prevencija dijabetesa – zelene jabuke mogu da budu od koristi kao prevencija dijabetesu. Ako svakog jutra pojedete jednu voćku, smanjićete potrebu organizma za slatkom hranom za ceo dan.

Pogoduju kardiovaskularnom sistemu – kisele jabuke sadrže supstance koje blagotvorno deluju na srčani mišić. Sprečavaju stvaranje plakova masnoće u sudovima, snižavaju nivo holesterola.

Pokreću metabolizam – redovnim konzumiranjem zelenih jabuka svakog jutra možete da ubrzate metabolizam i eliminišete rizik od pojave opstipacije.

Dobre za zdravlje mozga – jedna zelena jabuka ujutru može da deluje preventivno na bolesti povezanih sa zdravljem mozga. Ovo voće poboljšava protok krvi, što opskrbljuje moždane ćelije kiseonikom.

Poboljšavaju zdravlje kože – zahvaljujući antioksidansima, zelene jabuke štite kožu od procesa ranog starenja, pojave ranih bora. Takođe, uključivanje kiselih jabuka u ishranu će pokrenuti procese podmlađivanja u telu, proizvodnju kolagena.

Čiste zube od plaka i uklanjaju loš zadah – sadrže elemente u tragovima koji doprinose uništavanju štetnih bakterija, koje formiraju plak na zubima i u usnoj duplji.

Autor: