AKTUELNO

Odličan ručak za celu porodicu koji možete poslužiti sa pire krompirom i salatom. Ispecite belo meso, a zatim dodajte umak koji ste napravili slično kao bešamel, samo što je ovaj gušći i dodaje se senf na kraju. Ukus je neverovatan, a priprema je prelaka.

Uspeva i domaćicama koje su tek počele da kuvaju, a žele da oduševe svojim kulinarskim sposobnostima.  

Sastojci: 6 pilećih filea, 50 g parmezana, 75 g putera, 1/2 kašičice belog luka u prahu, 1,5 kašika senfa, 100 g tvrdog sira, 180 ml mleka, 30 g brašna.

Priprema: Meso isecite na tanje šnicle, posolite, pobiberite i začinite mlevenom paprikom. Stavite u blago nauljenu tepsiju i pecite na 190°C oko 20 minuta. Puter istopite, pa dodajte brašno i mleko. Kuvajte dok se ne zgusne uz konstatno mešanje. Sklonite sa vatre, pa dodajte parmezan, rendani sir i lepo sjedinite. Zatim dodajte beli luk, senf, so i biber. Dobro promešajte, pa sipajte preko mesa. Pecite na istoj temeperaturi još 25 minuta. 

Autor: Z.L.

#Piletina