AKTUELNO

Belo meso je zdravo i obično se jede kada ste na dijeti ili nekom posebnom režimu ishrane. Za ovaj recept možete da koristite i belo meso, ali i bilo koji drugi deo piletine.

Dodajte pirinač i spanać i eto vama ručka za celu porodicu koji će se pojesti odmah. Na kraju jelo prelijte sa jajima, mlekom i kiselom pavlakom i ostavite da se dodatno zapeče.

Foto: Pexels.com

Sastojci: pileći file ili batak, 1 kg spanaća, 1 veća glavica crnog luka, 1 veća šargarepa, 50 g pirinča,1 čen belog luk, 1 do 2 kašike masti, so, suvi začin, mlevena crvena paprika po ukusu

Priprema: Meso prvo skuvajte, a spanać očistite i operite, pa ga prelijte ključalom vodom da omekša. Ocedite ga i kada se ohladi iseckaje. Crni luk sitno iseckajte, pa stavite da se prži, na tihoj vatri. Zatim dodajte šargarepu, pirinač i još kratko propržite. Zatim dodajte iseckani spanać, beli luk, mlevenu crvenu papriku. Promešajte, pa nalijte vodom u kojoj se kuvalo meso. Posolite, začinite i poređajte meso. Pecite na 200°C oko pola sata. Jaja, mleko, kiselu pavlaku dobro razmutite, pa prelijte preko spanaća i pecite još nekih 15 minuta. 

Autor: Z.L.

#Piletina