AKTUELNO

Ako želite da vam koža ostane lepa i zdrava poslušajte savet stručnjaka.

Pojedini delovi tela su osetljiviji od drugih, pa ih neki sastojci parfema, poput alkohola, mogu oštetiti, navode sturčnjaci. Ovo su mesta na telu na koja ne bismo trebali da stavljamo parfem.

Kosa

Svi vole da im kosa lepo miriše, ali parfemi za telo nisu dobri za vlasi. Alkohol koji sadrže može isušiti kosu i oštetiti vrhove. Bolje bi bilo koristiti parfeme za kosu koji su dostupni u drogerijama ili naneti omiljeni miris na četku pa njome proći kroz pramenove.

Ruke

Vrlo često možemo videti kako neko nanosi parfem na ruke, ali to stvarno ne bi trebalo da radite, tvrde stručnjaci. Alkohol takođe može isušiti ovaj deo tela, pa čak može doći i do pucanja kože ako vam je ovo svakodnevna navika - posebno zimi kada je koža ruku suvlja.

Foto: Pixabay.com

Pazuh

Na pazuhe stavljajte isključivo dezodorans, parfeme nikad. Već pri prvom prskanju možete osetiti peckanje i svrb, a mogu se javiti i ozbiljnije iritacije.

Gde onda treba stavljati parfem?

Najbolja mesta za nanošenje su ona na kojima osećate puls - zglobovi ruke, vrat i zadnja strana kolena. To su i područja koja su često toplija od ostatka tela, pa ih parfem, odnosno alkohol u njemu neće iziritirati.

#parfemi