AKTUELNO

Da bi vaša kosa bila zdrava, lepa i negovana, neophodna joj je odgovarajuća nega

Problem tanke, suve i oštećene kose može biti vrlo frustrirajući, jer vlasi izgledaju beživotno i nezdravo. Mnogi faktori utiču na kosu i na njen izgled, kao što su promena ishrane, novo godišnje doba, nedostatak sna, nedovoljan unos vitamina...

Prirodne hranljive maske koje ujedno neguju i kožu glave su odličan i efikasan način da povratite zdravlje i lep izgled vašoj kosi.

Osim što su oslobođene aditiva i hemijskih sredstava kojima industrijske obiluju, prirodne maske su i lake za pripremu, ne oduzimaju previše vremena i većinu sastojaka uglavnom već imate kod kuće.

Foto: Pexels

Maska za kosu

Maske za kosu imaju funkciju da hrane vlasi, da utiču ne samo na površinu dlake već i da deluju da njenu unutrašnjost, i da tako pruže kosi potpunu negu i zaštitu.

Sastojci: dva jajeta, 3 kašike ricinusovog ulja i kašika meda

Odvojte žumance od belanca. Žumanca stavite u posudu, pa dodajte ricinusovo ulje i med i sve dobro promeštajte. Kosu nakvasite vodom, pa prstima nanosite smesu od korena kose sve do krajeva.

Kada masku nanesite na celu kosu, dobro je očešljate i stavite kapicu za kupanje ili obmotajte kosu folijom. Ostavite masku da deluje najmanje 20 minuta, a onda kosu dobro operite mlakom vodom i šamponom bez parabena i sulfata.

Osušite kosu kao i obično; najbolje je da to bude prirodno, bez fena. Vaša kosa će biti meška i izgledati zdravije i sjajnije. Ovu masku možete da stavljate na kosu jednom nedeljno za dugoročno dobre rezultate.

Autor: Pink.rs

#Jaje