AKTUELNO

Možda ste oduvek imali tanku i beživotnu kosu, što je u većini slučajeva stvar genetike, a možda je ona jednostavno s vremenom postala takva.

Kosa bez sjaja, volumena i vidno proređena u velikoj meri doprinosi tome da je samopouzdanje jedne savremene žene na vrlo niskom stepeniku. Međutim pre nego što se stanje još više pogorša postoji način da pomognete svojoj kosi da bude gušća i bujnija. Otkrivamo vam jednostavne korake koji vas dele od prelepe kose.

Foto: Unsplash.com

 MASIRAJTE TEME GLAVE

Sipajte malo kokosovog ulja u posudu i zagrejte na šporetu. Umočite potom prste obe ruke i laganim kružnim pokretima masirajte svoj skalp. Odvojite vreme za ovaj tretman temena glave koji je zaista važan kako bi kosa brže rasla i bila gušća. Ostavite da deluje preko noći i ujutro isperite. Ovaj postupak stimuliše cirkulaciju u temenu i podstiče rast kose.

PERITE SVOJU KOSU NA PRAVI NAČIN

Neverovatno ali istinito je to da većina ljudi na pogrešan način pristupa pranju kose. Pre svega kosu ne treba da perete svaki dan, jer na taj način spirate prirodna ulja sa nje. Kao drugo pri pranju izbegavajte upotrebu vruće vode je ona kosu čini tankom i lomljivom.

SUŠITE KOSU PRIRODNIM PUTEM

Lagano posušite svoju kosu peškirom nakon pranja i ostavite je da se osuši prirodnim putem. Nemojte je vezivati niti dodirivati dok se sasvim ne osuši. Ovim postupkom sprečavate njeno lomljenje. Ako morate da koristite fen za kosu, upotrebite opciju hlađenja koja na njemu postoji.

Foto: Unsplash.com

HIDRIRAJTE SVOJU KOSU

Kako bi vaša kosa bila zdrava, nežna, glatka i bujna neohodna joj je vlažnost. Nakon pranja kose potrebno je da koristite regenerator za kosu kako bi je zaštitili od lomljenja i istanjivanja. Krema za kosu, serum ili ulje, takođe su opcije u zavisnosti od tipa vaše kose i njenih individualnih potreba.

NEŽNO ČEŠLJAJTE SVOJU KOSU

Plastične i metalne četke prevelike gustine mogu da oštete niti vaše kose. Takođe nikad ne treba da češljate svoju kosu dok je mokra. Češalj sa širokim zupcima i nežno četkanje od krajeva ka temenu (postepeno) učiniće da se sa kose eliminiše prljavština, da se rasporede prirodna ulja, kao i da se sve otpale vlasi uklone sa puta.

#Kosa

#Lepota