AKTUELNO

Možda trošite novac na neodgovoran način ili možda imate vrlo dobre razloge za trošenje novca, ali to nije važno jer se vaš bankovni račun uvek isprazni pre nego što to shvatite. Ako se pronalazite u ovome, velika je verovatnoća da jednostavno ne znate da upravljate finansijama i pravi ste rasipnici.

Ako je verovati astrologiji, neki horoskopski znaci su veće trošadžije su od drugih, a portal Your Tango nabrojao je njih šest koji se u tome ističu.

Ovan

Ovnovi su impulsivni u svemu, pa tako i u trošenju. Obično ne razmišljaju o stvarima temeljno i pojmovi poput budžeta i finansijskih planova su im strani. Moto im je „jedan je život“ pa u trošenju novca nemaju meru.

Lav

Lavovi vole da kupuju poklone drugima. Nije važno da li je nekom rođendan ili praznik, ako vide savršeni poklon, neće čekati i kupiće ga odmah. Ne vole da se odriču ničega pa žive raskošno i luksuzno. Dobro je što brzo stiču bogatstvo jer su njihove navike trošenja često izvan kontrole.

Ribe

Ribe su spremne da uvek i svakome pozajme novac, čak i ako znaju da im ta osoba neće vratiti dug. Jednostavno su previše ljubazne i naivne.

Strelac

Strelci bez premca troše na stvari poput avionskih karata, hotela i otmenih obroka. Problem je u tome što oni ne prate svoju potrošnju i onda trpe posledice.

Blizanci

Ako Blizanci nemaju vrlo važan razlog za štednju, trošiće previše novca. Oni takođe obožavaju kupovinu, vrlo su velikodušni u darivanju i vole da imaju lepe stvari i zabavljaju se. Međutim, nakon velike potrošnje odgovornija strana Blizanaca verovatno će zažaliti.

Vodolija

Vodolije vole da potroše novac na novu elektroniku, razne aktivnosti i doniraju u ekološke i humanitarne svrhe. Oni su tipovi ljudi koji troše previše novca ulažući u novoosnovana poduzeća, nove izume i proizvode. Ponekad se ta ulaganja isplate, ali često je to samo novčani gubitak.

Autor: