AKTUELNO

Hajde, priznajte koliko ste se puta probudile s lošom frizurom koja vam je pokvarila autfit, a možda i dan?

Pogotovo ako imate malo vremena ujutro i ne stignete da ponovo operete i sredite kosu, a repa ili punđa je jedino moguće rešenje.No, to ne mora biti tako, jer postoji nekoliko jednostavnih trikova pomoću kojih možete popraviti frizuru u samo 5 minuta i "bad hair" dani će postati prošlost:

Foto: Pexels

Pokvasite sporne pramenove

Ne morate da perete celu kosu kako biste ukrotili par pramenova koji. Jednostavno, pokvasite samo njih i brzinski ih osušite fenom, a zatim ispravite četkom. Nema jednostavnijeg od ovog, a posebno će vam dobro doći kod razbarušenih šiški. Njih možete pokvasiti i mokrim češljem kojeg ćete provući kroz šiške.

Šta s kovrdžama?

Ako imate kovrdžavu kosu, poprskajte je vodom po celoj dužini i vežite dve pletenice. Ako vam se ne žuri previše, ostavite da se osuše prirodno, ali sve možete ubrzati i fenom. Ako ćete se odlučiti za opciju sa fenom, onda prvo malo sušite pletenice, a zatim ih raspletite i osušite kosu do kraja.

Uvijač za kosu kao spas

Ako ste se probudili s prelomljenim pramenovima, ne posežite za peglom za kosu jer će vam ta metoda oduzeti previše vremena. Neposlušne pramenove najlakše ćete popraviti uvijačem.

Promenite razdeljak

Ako inače kosu nosite više na evo, pomerite razdeljak na desnu stranu i obrnuto. Ovim jednostavnim potezom nećete samo popraviti lošu frizuru, već ćete i osvežiti svoj izgled.

Autor: pink.rs

#Kosa