AKTUELNO

Osim što je neizostavno u svakoj kuhinji, odlično je za negu kože i kose, pe se može upotrebljavati na mnogo načina. Evo koje su sve dobrobiti maslinovog ulja i kako ga sve iskorisiti u nezi tela.

Maslinovo ulje je fantastično gotovo za sve. I to iz dobrih razloga: puno je korisnih, hranjivih sastojaka! A što se tiče kože takođe je mnogo razloga da ga dodate u svoju negujuću rutinu - samo pripazite kako ga koristite, jer možda nije adekvatno za vas (svi različito reaguju na sastojke).

Foto: Unsplash.com

Uklanja šminku na prirodan način

Uklanjanje vodootporne šminke može biti prava muka. Žene će često posegnuti za maramicama ili pamučnim tuferima umočenim u sredstva za uklanjanje šminke. No, možete sve to preskočiti i otići pravo u kuhinju.

Kad se koristi kao prirodno sredstvo za uklanjanje šminke, maslinovo ulje može pomoći u otapanju ulja u vašim proizvodima za šminkanje (ulje privlači ulje, a voda privlači vodu).

Da biste ga koristili kao sredstvo za uklanjanje šminke, preporučujemo da ga umasirate kružnim pokretima, a zatim isperete toplom vodom ili ritual čišćenja lica završite sredstvom za čišćenje na bazi vode.

Koristite ga kao sredstvo za čišćenje na bazi ulja ili za tzv. dvostruko čišćenje

Ljubitelji nege kože zaklinju se u ulja i metode dvostrukog čišćenja - za čistu i meku kožu - koja vam neće ukloniti prirodnu barijeru.

- Iako se čini kontraproduktivno prati lice uljem, zapravo je sjajno. Ulje rastvara višak ulja na vašoj koži - bez ikakvih površinski aktivnih materija, grubih sastojaka ili nepotrebnih konzervansa u penušavim sredstvima za čišćenje. To znači da vaše lice dobija izuzetno dubinsko čišćenje, bez ikakvog "skidanja" ili narušavanja prirodnog mikrobioma na koži.

Autor: Pink.rs

#Maslinovo ulje

#lice