AKTUELNO

Jokić je postao prvi centar u NBA ligi koji je uspeo da upiše 18 asistencija još od Vilta Čemberlena koji je to uradio pre 52 godine!

Košarkaši Denvera ostvarili su prvu pobedu ove NBA sezone, ali kada Somborca imate u svom sastavu, mašina mora kad-tad da proradi. Nagetsi su u noći između ponedeljka i utorka savladali Hjuston sa 124:111 uz nezaboravnu partiju Nikole Jokića koji je sa monstruoznim tripl-dablom zasenio sve na terenu, pa čak i Džejmsa Hardena.

Jokić je postao prvi centar u NBA ligi koji je uspeo da upiše 18 asistencija još od Vilta Čemberlena koji je to uradio pre 52 godine! I ne samo to, Nikola je ubacio 19 poena i 12 skokova, ukrao tri lopte i udario jednu blokadu. Fenomenalno. A još fenomenalnije je to što mu je ovo 43. tripl-dabl u NBA karijeri.

Tome ni Džejms Harden nije mogao da parira koji je postigao 34 poena.

Od prve četvrtine Denver je kontrolisao susret. Domaćin je zadržao +10 do poluvremena, a pred poslednju deonicu bilo je 23 razlike, najviše na pogon Jokića i Džamala Mareja koji je upisao najviše poena među Nagetsima, dva više od srpskog reprezentativca.

#KK Denver Nuggets

#Nikola Jokić