AKTUELNO

Novi sjajan meč u NBA ligi odigrao je Nikola Jokić koji je dabl-dabl učinkom uticao na pobedu Denvera nad Memfisom 120:96.

Popularni Džoker je na terenu bio svega 29 minuta zbog ubedljive prednosti svog tima, a za to vreme imao je 24 poena, 15 skokova i pet asistencija.

Ovo je bio čak 53. dabl-dabl srpskog centra ove sezone, prema čemu je najbolji u ligi i to je trenutno rekord šampionata za 2020/21.

Bila je to šesta uzastopna pobeda Nagetsa kod kuće, a utakmica je počela u vrlo sporom ritmu. U prvoj četvrtini je viđeno ukupno 39 poena što je daleko od mnogo u NBA, dokaz je naredni kvartal u kom je samo Denver imao 37.

Do poluvremena je tim Majkla Malouna uspeo da napravi vođstvo od pet poena, da bi se u trećem kvartalu Denver odlepio na dvocifreni plus, a onda u poslednjem deklasirao protivnika.

Rezultat četvrte deonice bio je 35:21 što je glavni razlog ubedljive pobede, mada se očekivalo da bi Grizlisi mogli da se vrate u završnici pošto do završne četvrtine nisu značajno kaskali.

Majkl Porter Džunior je bio najbolji strelac utakmice sa 31 poenom, dok je Erik Gordon postigao 15, a Pi Džej Dozijer i Pol Milsap su u poslednjoj deonici napravili seriju od 12:0 kojom je rešen susret.

Najbolji na drugoj strani bio je Dža Morent sa 27 poena, dok je Jonas Valančijunas postigao 13, a dvocifren je još sa deset bio Džekson Džunior.

#Košarkaš

#Nikola Jokić