AKTUELNO

U Velikoj Britaniji i dalje je veliki broj preminulih od koranvirusa, rekal je za Pink ambasadorka Srbije u toj zemlji Aleksandra Joksimović.

U poslednja 24 sata preminula je još 321 osoba, a ukupno od početka epidemije 36.393 osobe je izgubilo život - istakla je ona i dodala da se na dnevnoj sonovi ove cifre značajno smanjuju, ali da su i dalje izuzetno visoke kada se govori o broju preminulih.

Kako kaže, uglavnom je sada zaraza lokaizovana u domovima za stare i da je faktor zaraze još uvek granično visok.

Foto: TV Pink Printscreen

-Nisu sve oblasti u Britaniji podjedanko pogođene. London je u početnoj fazi pandemije prednjačio, a u ovom trenutku beleži veliki pad broja zaraženih - istakla je ona.

Što se tiče mera, Joksimović kaže da one "izuzetno" polako popuštaju.

-U ovom trenutku možete više puta izaći na ulicu ili park ukoližečite da se rekreirate i to je jedino popuštanje od kako je britanska vlada uvela mere. Postoje najave da će od 1. juna doći do daljeg smanjenja restrktivnih mera - rekla je Joksimović.

-Učenici nižih rareda krenuće u školu, određen broj radnji bi trebalo da bude otvoren. Ali koliko se u Ujedinjenom Kraljevstvu smanjuju mere, toliko se na graničnim prelazima pojačavaju - rekla je ambasadorka.

-Sinoć je državna u Minisitarstvu unutrašnjih poslova Priti Patel najavila da će od 8. juna u Velikoj Britaniji biti uvedena 14-dnevna mera karantina za svakoga ko duputije u Britaniju - istakla je.

#Aleksandra Joksimović

#Velika Britanija

#izveštaj

'