AKTUELNO

Aleksandra Joksimović, ambasador Srbije u Velikoj Britaniji, rekla je da Velika Britanija još uvek ima veliki broj preminulih od koronavirusa na dnevnom nivou.

- U ovom trenutku je, prema podacima Nacionalne zdravstvene organizacije, 17.337 preminulih od koronavirusa i to od onih koji su hospitalizovani. U protekla 24 sata 823 osobe su preminule - kazala je Joksimović za Novo jutro.

Joksimović je rekla da određene krive pokazuju da je došlo do zaravnjenja.

- To znači da nema više porasta onih broja koji su zaraženi, odnosno onih koji u roku od 24 sata su preminuli. U tom kontekstu su to ohrabrujuće vesti - ocenila je ona.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, najavljen je i produžetak mera od tri nedelje i dodala da postoji tendencija da se broj testiranih u toku dana poveća.

- Pitanje testiranja je pitanje ugledanja na model Južne Koreje, koja je na taj način uspela da suzbije epidemiju - rekla je Joksimović.

Prema njenim rečima, zalihe medicinske opreme su na jako niskom nivou.

Rekla je i da se premijer Boris Džonson nije vratio u punom kapacitetu poslovima na premijerskoj funkciji, ali da je nekoliko puta putem video linka razgovarao sa članovima kabineta.

Foto: TV Pink Printscreen

- Juče je razgovarao sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država Donaldom Trampom. Najavljeno je da će ove nedelje, prvi put posle tri nedelje, imati brifing sa kraljicom - kazala je Joksimović.

Ona je navela i da su svi zaposleni u ambasadi dobro.

- Radimo punom parom, pre svega kao servis građana Republike Srbije, imajući u vidu da smo i na uskršnje jutro ispratili avion pun građana Republike Srbije iz Londona u Beograd - kazala je.

#Aleksandra Joksimović

#Velika Britanija

#ambasador

#koronavirus

<
'