AKTUELNO

Vladimir Orlić, član Predsedništva Srpske napredne stranke, ocenio je kako se u Šapcu upravo dešava najveća izborna krađa u istoriji modernog višestranačja.

- Stari lopovi su, nakon narodnih para, sada za svoj plen proglasili i tuđe glasove na izborima, volju čitavog grada i budućnost njegove dece. Sada je svima u Srbiji jasno kako to tačno bivši režim zamišlja demokratiju: tako što besramno krade narodnu volju, a preko svojih poslušnika u izbornoj komisiji nad kojom imaju apsolutnu kontrolu - poništava sve izbore na kojima izgubi - kaže Orlić.

- A izgubili su, voljom izmučenog i unesrećenog naroda, koji su žuti baroni decenijama samo pljačkali i maltretirali, sa 11.279 glasova razlike. Toliko je velika razlika između liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu" i liste žutih barona Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića. A da je tako, potpisali su i njihovi predstavnici na biračkim mestima, potvrdili brojni domaći i međunarodni posmatrači. I kada su se suočili sa ubedljivim porazom, dosadašnji gospodari života i smrti u Šapcu, manirom klasičnih robovlasnika, rešili su da - sve to pogaze! Da pljunu u lice celom Šapcu, Srbiji i svetu, brutalno pocepaju narodnu volju i pravo na izbor, a demokratiju i slobodu spakuju svojim prljavim rukama pravo u svoje debelo zamašćene džepove - naveo je on i nastavio:

- Tako neće moći. Uzalud im je sav njihov slugeranjski GIK i drskost da na izborima kradu gore nego što je iko radio i u prošlom veku: narodna volja biće branjena svim zakonskim sredstvima. Jer u ovoj zemlji neće žuti baroni odlučivati dekretima, već ovde odlučuje narod, na poštenim izborima. I taj narod je u nedelju jasno rekao bivšem režimu: budućnost da nam i dalje kradete - ne damo! A narodna volja ima da bude svetinja. Tako je u našoj civilizaciji, Petroviću i Zelenoviću - opomenuo je Orlić.

#Izbori220

#Nebojša Zelenović

#Vladimir Orlić

#Šabac