AKTUELNO

Dejan Kovačević, načelnik Uprave kriminalističke policije rekao je za Novo jutro da je zapljenjena rekordna količina narkotika i da se policija trudi da zaštiti decu i građane.

U proteklih nekoliko dana policija je u saradnji sa nadležnim tužilaštvima u više odvojenih akcija uhapsila 45 osoba zbog sumnje da su proizvodili i stavljali u promet opojne droge, kao i zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Dejan Kovačević, načelnik Uprave kriminalističke policije rekao je za Novo jutro da su postignuti izuzetno dobri rezultati i da je zapljenjena rekordna količina narkotika, preko 4 tone.

- U poslednjem nizu akcija uhapšeno je 45 osoba, od čega 35 osoba zbog trgovine narkoticima. Zaplenjena je količina od oko 24 kilograma narkotika. Uz narkotike ide i oružje, uhapšeno je deset osoba zbog ilegalnog posedovanja oružja - naveo je Kovačević.

Kako dodaje, parametri koji su u prethodnom periodu postavljeni, izuzetno su visoki.

- Ekskluzivno, mi smo i sinoć imali mnogo aktivnosti na teritoriji cele Srbije. Želim da istaknem uključenost svih linija rada MUP-a. Noćas smo imali zaplenu od 42 kg marihuane na teritoriji Subotice i Horgoša. Drugu akciju smo sproveli na teritoriji Beograda, gde je zaplenjeno još 15 kilograma mariuane - kazao je Kovačević.

Foto: Printscreen

On ističe da je zaplenjen veliki broj laboratorija za uzgoj marihuane.

- Za godinu i po dana imamo cifru od 68 ilegalnih laboratorija, što je impozantan rezultat. Policija danonoćno radi kako bi se građani osećali sigurno i kako bi narkotike sklonili sa ulica. Pored laboratorija koje su nađene i uništene, posebno ističem da smo imali izuzetno veliki doprinos i van granica naše zemlje - naglasio je Kovačević.

Otkriveno je 14 laboratorija u Austriji, dodaje Kovačević, kao i da se svakodnevno sarađuje sa drugim zemljama.

- Što se tiče sintetičkih droga, u poslednje 4 godine zaplenjeno je million 800 hiljada tableta. Mi nastavljamo svoj rad, sagledavamo celu situaciju. Trudimo se da zaštitimo našu decu i građane - istakao je Kovačević.

On je naglasio da MUP ima fenomenalnu saradnju sa svim zemljama.

#Droga

#Hapšenje

#Policija

'