AKTUELNO

Ministar je podvukao da je cilj policije da služi narodu i da ga zaštiti.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović najavio je u Zrenjaninu da, i pored tendencije pada opšte stope kriminaliteta, građani mogu da očekuju više policijskih službenika u celoj Srbiji i više policajaca u školama.

On se, povodom donacije grada Zrenjanina policijskoj upravi i vatrogasno-spasilačkom bataljonu, zahvalio i rekao da je to primer odlične saradnje Policijske uprave i lokalne samouprave, odnosno nastavak projekta „Policija u zajednici", koji podrazumeva najčvršću saradnju policije, građana i lokalne samouprave.

Podvukao je da je policija deo svog naroda koja služi za njihovu zaštitu.

- Imamo dobru tendenciju pada opšte stope kriminaliteta od 10,3 odsto, smanjuje se broj izrvšenih krivičnih dela, nema ozbiljnije organizovane kriminalne grupe koja bi mogla da ugrozi bezbednost - naglasio je Stefanović.

On je razgovarao sa gađanima, gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, kao i načelnikom zrenjaninske policijske uprave Bojanom Markovićem.

Poručio je građanima da mogu da očekuju više policijskih službenika u celoj Srbiji koji se trenutno školuju, kao i više policajaca koji dežuraju u školama i u borbi protiv narko trafikinga.

Takođe će, kako je kazao, bit korišćeni i novi tehnološki napredak u vidu više kamera, više tehničkog usavršavanja kriminalističkih inspektora, a bolji rezultati u istragama će smanjiti dalje stopu kriminaliteta.

J. Stanković

#MUP Republike Srbije

#Nebojša Stefanović

#Smederevo

'