AKTUELNO

U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je uhapšeni V.K. (rodjen 1994. godine) na okolnosti izvršenja krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138. Krivičnog zakonika na taj način što je sa viših spratova zgrade na Novom Beogradu skočio na terasu gde živi oštećena, izvukao je iz stana na silu i rekao joj da će da skoče zajedno, a o čijem hapšenju je javnost već obaveštena.

V.K. je delimično priznao izvršenje krivičnog dela, a imajući u vidu da je u pitanju lice koje je ranije osudjivano, kao i da postoje okolnosti da ce boravkom na slobodi ometati tok krivičnog postupka, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Treći osnovni sud u Beogradu je okrivljenom odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

Podsetimo, L.R. (23) saslušan je juče u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu kojem se stavlja na teret da je u vremenskom periodu od novembra 2023. godine do februara 2024. godine, iz prodajnih objekata na Novom Beogradu i Zemunu izvršio 11 krivičnih dela krađa.

On je podesnim alatom skidao zujalice sa flaša alkoholnih pića koje je potom iznosio iz prodavnice.

Uhapšeni je na taj način naneo oštećenom materijalnu štetu u ukupnom iznosu od 188.000,00 dinara, a pred javnim tužiocem se branio ćutanjem.

S obzirom da je u pitanju lice koje je ranije osuđeno za isto krivično delo, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je Trećem osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se prema osumnjičenom odredi pritvor, koji je rešenjem suda i određen.