AKTUELNO

Danas je u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je uhapšeni M.P. (rođen 1992. godine) na okolnosti izvršenja krivičnog dela Uništenje i oštećenje tuđe stvari iz člana 212. Krivičnog zakonika na štetu imovine koja je u vlasništvu Grada Beograda.

Naime, osumnjičeni je dana 31.03.2024. godine, u večernjim časovima, pod dejstvom 1,56 promila alkohola u krvi, sekirom koju je poneo sa sobom razbio reklamne panoe i konstrukcije na 4 autobuska stajališta, pa je prišao rampi na parkingu SC “Novi Beograd”, rukama nasilno podigao rampu i polomio je.

Prilikom forenzičkog pregleda lica mesta uočeni su tragovi krvi koje je osumnjičeni ostavio, jer se posekao pri izvršenju krivičnog dela, nakon čega je tužilaštvo dalo policiji naredbu za poređenje DNK materijala sa lica mesta sa DNK osumnjičenog. M.P. je priznao izvršenje krivičnog dela, izjavivši da je krivična dela namerno počinio, jer želi da ode u zatvor gde će imati hranu i smeštaj.

Imajući u vidu da je u pitanju lice koje nema prebivalište ni boravište, te da je ranije pravnosnažno osuđen i da ju u toku još jedan krivični postupak protiv njega, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo Trećem osnovnom sudu u Beogradu predlog da se prema osumnjičenom odredi pritvor koji je rešenjem suda i određen. Javni tužilac je doneo i naredbu za neuropsihijatrijsko veštačenje osumnjičenog, imajući u vidu procenu da okrivljeni trenutno predstavlja opasnost za sebe i društvenu zajednicu.