AKTUELNO

Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac, ističe da je požar mogao da uništi kompletan centar ove beogradske opštine.

Čučković kaže da se obejekat nalazi u strogom centru, gde su sve zgrade nalepljene jedna na drugu i stoje u nizu, a mnoge su stare i po više od jednog veka, poput Miloševog konaka i OŠ "Prva obenovačka" su stari skoro 200 godina

Foto: TV Pink Printscreen

- Situacija je juče kritična. Zajedno sa građanima i vatrogascima smo pristupili gašenju i pomagali dok nije došla pomoć iz drugih delova grada. Evakuisani su ljudi iz okolnih zgrada. Bilo je tu i staračkih domaćinstava, mada su one mahom bile prazne jer je bio radni dan - istakao je Čučković.

Prema njegovim rečima, u tom delu Obrenovca nalaze se i vrtić i gimnazija, pošta.

Foto: Beoinfo

- Pretila je opasnost da nestane ceo centar Obrenovca- istakao je Čučković i ukazao da je na drugom redu stambenih objekata usled visoke temperature pala fasada sa svih pet spratova.

Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović je istakao da na objektu ima još delimično gorenja.

Foto: TV Pink Printscreen

- Naveći problem je šta je ispod. Mi moramo da obezbednimo da bi stručne ekipe mogle na bezbedan način da uđu i izvrše uviđaj i utvrde šta je uzrok požara. Limeni krov se kompletan spustio, odnosno pao na drvenu konstrukciju i to nam otežava zadataka. Pored opasnosti od urušavanja, čeka nas težak fizički posao da ručno pretražimo i pogasimo i što pre pronađemo moguće žrtve - naveo je Majstorović.

Video: Pink.rs

Kako navodi, da se nekoliko minuta zakasnilo u gašenju požara, mogao je da stvori blokovski požar koji bi zahvatio i okolne stambene zgrade.

Majstorović ukazuje na veliki broj žrtava iz požara - prošle godine 25, od početka ove 23.

Načelnik hitne službe Doma zdravlja Obrenovac dr Rade Milošević je naveo da nema povređenih u požaru.

Foto: TV Pink Printscreen

- Tri starije žene iz susednih objekata su dobile napad panike, Evakuisana su tri vatrogasca, koji su bili iscrpljeni i dehidrirali su, a nakon toga su se vratili na radno mesto - istakao je Majstorović.