AKTUELNO

Kako Čučković ističe, potpisivanje ugovora sa EPS-om predstavlja veliki uspeh za Obrenovac. U pitanju je izgradnja toplovoda u dužini od oko 10 kilometara, a kako predsednik već pomenute opštine ističe, reč je o ugovoru vrednom preko milijardu dinara.

Povodom ugovora sa EPS-om, predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković napominje da je danas veliki dan za Obrenovac. Kako kaže, nešto ovako veliko se nije desilo još od 1982. godine, kada je prvi sistem toplifikacije napravljen za tadašnje gradsko jezgro.

Danas, se, kako podseća, potpisuje ugovor koji je jedan od najvećih ekoloških projekata, vrednog milijardu ipo dinara.

Foto: TV Pink Printscreen

- Tim toplovodom će biti povezano na centralno grejanje na sve što do sada nije bilo. Krtinjska, delovi Dudova, Šljivica... - nabrajao je Čuković.

Čuković je izneo stanje vazduha u Obrenovcu, delovima oko termoelektrana, sela Ušće, i mestima koja nisu vezana za strog centar. On dodaje da je ovo dokaz da elektroprivreda Srbije jeste uradila dosta, da kvalitet vazduha bude bolji.

Individualna ložišta su zaslužna za najveće zagađenje. Gašenje individualnih ložišta će biti veliki projekat, jer je to skoro 3.000 kuća - otkrio je Čučković.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako dodaje, u Obrenovcu će se od 2024. godine sav otpad odlagati na deponiju, što će biti od izuzetnog značaja.

Govoreći o Vladi i državi, Čučković ističe da je ponosan što se ulaže u zaštitu životne sredine, najavljujući potpisivanje već pomenutog ugovora.

Čučković se dotakao i infrastrukture gde ističe da je sada, kada su u pitanju putevi, Srbija konektovana na sve delove sveta direktno iz Obrenovca.

Milan Babović, zamenik urednika "Večernjih novosti", se takođe, govoreći za Jutarnji program TV Pink, dotakao sve veće tenzije prisutne u Crnoj Gori, nakon priče o rezoluciji. Kako ističe, u pitanju je udarna tema, najavljujući još veće pritiske.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ništa nije slučajnost, čujemo nerazumne komentare. Kako kažu "Gavran što se više pere, sve je crnji". Ni malo prijatna situacija, a ono što je bila opravdana sumnja, sada dobija potvrdu. Krivokapićeva vlast reastaurira sve ono što je bio Milo, a u nekim stvarima, kao što je ovaj slučaj sa rezolucijom, tzv. genocida u Srebrenici iskoračio - podvukao je Babović.

- Ne može čovek da se ne nasmeje, kada premijer Crne Gore posle svega toga na Tviteru napiše da moramo da postavimo prošlost iza sebe. Zanimljivo je da nije brinuo o ekonomiji kada je izglasana ta rezolucija koja je bila šamar Srbima - podsetio je Babović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako napominje, Crna Gora je svesno izabrana kao poligon i platforma za dalje razračunavanje sa Srbijom.

- Krivokapić se ponaša kao politički klovn, ne dorasta trenutku. Meni ništa ovo nije iznenađenje, imajući u vidu sve što se dešavalo prethodnih dana i meseci - zaključio je Babović.