AKTUELNO

Vlasnik menjačnice iz Aleksinca, Goran Đokić (57) i njegove supruga Gordana (56) i ćerka Lidija (25), brutalno su u noći između 26. i 27. septembra, a njihova tela pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac.

Spaljeni automobil

Na seoskom bedemu kraj Južne Morave otkrivena su ugljenisana tela Gorana, Gordane i Lidije Đokić iz Aleksinca koji su, pod još uvek zvanično neutvrđenim okolnostima, nestali 26. septembra. Njihov spaljeni automobil "pasat" pronađen je nedaleko od Tešice, 12 kilometara od mesta gde su nađena tela.

Od trenutka kada su oni pronađeni, nažalost mrtvi, u javnosti su isplivavale različite informacije šta je sve pronađeno na mestu gde su oni spaljeni i da li eventualno postoje neki DNK tragovi koji bi dovele do ubica porodice.

Foto: TV Pink Printscreen

Tela prekrivena lišćem

Prvog dana kada su pronađena ugljenisana tela Gorana, Gordane i Lidije u rupi koja je ranije iskopana, prekrivena smećem, lišćem i granama. Tela tročlane porodice bila su jedno do drugog, a istražitelji su najpre videli da jedna ruka viri iz šiblja. Uočeno je da su tela bila zatrpana lišćem i granjem, a da su pre toga spaljena. Dva tela su bila ugljenisana, dok je trećem izgorelo samo lice i ono je bilo malo dalje. Tela su navodno identifikovana pomoću nakita koji su imale Gordana i Lidija.

Čaura

Pored spaljenog automobila koji je pronađen 12 kilometara od mesta gde su nađena tela pronađena je čaura, što je i potvrdilo da su Đokići ubijeni iz vatrenog oružja, a potom spaljeni.

Istragom je dalje utvrđeno, da ona čaura koja je nađena u kolima i ostale pronađene na mestu ubistva su kalibra devet milimetara i ispaljene su iz pištolja.

Dokazi

Prema najnovijim nezvaničnim saznanjima, navodno je pronađena sveska dužnika likvidiranog vlasnika menjačnice Gorana Đokića (57), kao i spisak od preko 15 dužnika, koji su Đokiću navodno dugovali čak 300.000 evra. Od trenutka kada se saznalo da su Đokići ubijeni, spekulisano se da bi sveska sužnika mogla da otkrije eventualno ime osumnjičenog.

DNK trag na čauri koja je nađena na mestu zločina takođe može da bude ključan dokaz u otkrivanju ubice.

Foto: TV Pink Printscreen, Pink.rs, Kurir.rs/Marko Smiljković

- Na toj čauri mogu da postoje DNK tragovi uprkos visokoj temperaturi koja se postiže prilikom ispaljenja. Kada čaura izleti, njena temperature je ispod 100 stepeni Celzijusa, što malo ljudi zna. Zbog toga jedan počinilac može da se pronađe na osnovu DNK traga na čauri - rekao je ranije magistar, sudski veštak i balističar sa Vojnotehničkog instituta u Beogradu, Vladimir Kostić.

U potrazi za ubicom, policija je uzela sve snimke sa kamera privatnih kuća i objekata u selu Moravac, ali i iz obližnjeg sela Žitkovca i sela Tešica, a za oko im je navodno zapao crveni automobil koji je u nedelju, 26. septembra, na dan nestanka porodice, viđen u Moravcu.

Prema navodima meštana, policija je juče sprovodila opsežnu akciju u Moravcu i tom prilikom se kod građana raspitivala o "crvenom automobilu".

- Raspitivali su se za neko malo crveno vozilo, da li ga je neko video, da li neko od nas ima takav automobil. Pretpostavljam da je to vozilo verovatno primećeno na snimcima video kamera koje je policija uzela. I ranije se pominjao neki crveni automobil kao sumnjiv, ali od jutros ga baš traže - kazao je jedan stanovnik ovog sela.