AKTUELNO

Spaljena tela porodice Đokić, za kojom se tragalo danima, Gorana (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25) pronađena su u subotu u ataru sela Moravac kod Aleksinca u potpuno neprepoznatljivom stanju.

Tri tela su, nakon što su spaljena, bačena u jamu, a potom su prekrivena daskama. Telo muškarca identifikovano je na osnovu otiska prsta, dok je telo žene identifikovano po narukvici. Mesto gde su tela pronađena od samog sela nalazi se na oko tri do četiri kilometara. Đokići su, kako se sumnja, ubijeni iz koristoljublja.

Foto: Informer.rs/D. K., Kurir.rs/Marko Smiljković

- Navodno je Goran sa sobom uvek nosio velike sume novca. Priča se da je u automobilu, u rezervnom točku, znao da drži i do 100.000 evra. Bio je najsigurniji kada je novac nosio sa sobom. Uvek je vozilo parkirao tako da mu bude na oku - rekao je izvor upućen u slučaj.

Policija je svega nekoliko sati ranije pronašla automobil porodice Đokić u ataru sela Tešica. Vozilo je, takođe, bilo spaljeno. Iako se najpre sumnjalo da su tela u ovom selu, ona su pronađena u Moravcu, udaljenom od Tešice više od 6 kilometara.

Poznavali ubicu?

Foto: TV Pink Printscreen

Policija ne isključuje mogućnost da je Đokiće ubila osoba koja ih je poznavala. Spekuliše se da je ubica tražio da ga Đokići prevezu i da je tad iskoristio momenat da ih opljačka, a potom i ubije.

- Sumnja se da su ubicu, pošto su ga poznavali pustili u vozilo i da ih je onda doveo ovde gde ih je ubio, a onda spalio na čistini - objašnjava izvor.

Misterioznih 120 minuta

Oni su poslednji put viđeni u nedelju kasno uveče, kada su krenuli u pravcu Aleksinca iz kuće Goranove majke. Kamera je oko 2 sata ujutru snimila njihov automobil u selu Tešica, a prethodno su ih oko ponoći kamere snimile da iz Moravca kreću u pravcu drugačijem od uobičajenog.

Foto: Informer.rs/D. K.

Šta se tačno dogodilo u tih 120 minuta, ostaje da utvrdi istraga.

Podsetimo, nestanak Đokića je prijavila rodbina nakon što se dva dana Goran nije pojavio u menjačnici koja je u njegovom vlasništvu.

Goran je sa suprugom i ćerkom poslednji put viđen u nedelju u selu Moravac gde je sa porodicom bio kod majke na ručku. Supruga njegovog brata, Verica Đokić rekla je ranije za Telegraf da su iz Moravca otišli oko ponoći.

U ponedeljak je njegova majka zvala na fiksni telefon, ali se niko nije javljao.