AKTUELNO

Komšije porodice Đokić iz Aleksinca, čija su ugljenisana tela pronađena 2. oktobra u ataru sela Moravac, i dalje su u šoku.

Ispred zgrade u kojoj su Goran, Gordana i Lidija živeli okupile su se komšije, koje su sa suzama u očima pričale o njima, ističući da su bili divni ljudi.

- To je bila divna porodica. Nikada nismo imali loš odnos, pogotovo s Gordanom i Lidijom. Od kad su objavili vest da su ubijeni ne prestajem da plačem i pitam se ko je mogao to da im uradi - kaže jedna komšinica i dodaje:

- Ovih dana nismo viđali nikoga od njihovih rođaka u stanu. Vidim da im je brava na stanu promenjena, jer je prošle nedelje, dok je trajala potraga za njima, policija obila stan. Tih dana je dolazila i neka baka da zaliva cveće. Svi su se nadali da su oni otputovali negde i da će se vratiti živi i zdravi. Komšije kažu da još ne znaju kada će Lidija, Goran i Gordana biti sahranjeni.

Foto: TV Pink Printscreen

I ispred menjačnice Đokića građani pale sveće i ostavljaju cveće.

- Viđali smo Gorana, nasmejan je bio, fin čovek. Ni sa kim iz okolnih lokala nije imao problem - kaže jedan poznanik, dok Stojan Bogdanović koga smo zatekli ispred menjačnice kaže da je ranije tu menjao novac.

- Svi smo potreseni, ceo Aleksinac, a pomalo nas je i strah, jer ne znamo ko je ovo uradio - Bogdanović.

Podsetimo, porodica Đokić oteta je, ubijena i spaljena u noći između nedelje i ponedeljka, a njihov nestanak policiji su u utorak prijavili rođaci. Tada je krenula opsežna potraga za njima, a pronađeni su mrtvi u subotu. Za osumnjičenim ili više njih policija intezivno traga.

Foto: Kurir.rs/MARKO SMILJKOVIĆ, TV Pink Printscreen

- Na poligrafu je do sada ispitano više od 10 osoba iz okruženja porodice, ali i potecijalnih osumnjičenih i svi su prošli poligraf - podseća izvor.

Autor: