AKTUELNO

Proltiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još 29 pripadnika njihove ekipe nedavno je u Tužilaštvu za organizovani kriminal podignuta optužnica. Najmlađa osoba u ovom klanu, kom pripada i jedna žena, ima svega 19 godina.

Reč je o V. Đ. iz Beograda koji je uhapšen u maju ove godine dok je bio na treningu rukometnog kluba Partizan za koji je igrao kao golman i u kom je više puta nagrađivan. Kada je uhapšen, to je bio veliki šok za sve prisutne, ali i za njegove roditelje.

Foto: TV Pink Printscreen

Trener je kad su ga odveli pozvao njegovog oca, čovek je bio u šoku, kao i svi, pitao je: "Je l si siguran, je l me zezaš?", prosto nije mogao da poveruje - rekao je za Blic pre nekoliko meseci Dobrosav Jeličić, direktor Rukometne akademije Partizana.

Foto: MUP Republike Srbije

Inače, V. Đ. je od svoje devete godine u ovom klubu i nikada sa njim nije bilo problema. Nizao je sportske uspehe, a poslednjih godinu i po dana počeo je da radi i svi su primetili da se uozbiljio i postao odgovorniji.

Sa svojom generacijom, 2002. godištem, dva puta je bio državni prvak kao prvi golman tima, pa je na turnirima biran za najboljeg golmana, najkorisnijeg igrača. Eto, na jednom turniru je osvojio priznanje najboljeg u konkurenciji 50 timova - ispričao je sagovornik.

Zbog svega rečenog, niko nije očekivao da se momak može dovesti u bilo kakvu vezu kriminalom, a kamoli sa najopasnijom kriminalnom grupom u Srbiji.