AKTUELNO

Protiv Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, Marka Miljkovića zvanog Mesar i još 29 pripadnika njihove ekipe juče je u Tužilaštvu za organizovani kriminal podignuta optužnica.

Advokat i savetnik ministra Aleksandra Vulina Svetozar Vujačić ističe da je optužnica podignuta nekoliko dana pre roka, gde je dat i predlog kazne za doživotni zatvor, što je opravdano govoreći o dva vodeća člana pomenutog klana.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nije ista kazna za sve, i zato je za njih dvojicu tražena kazna doživotnog zatvora, koja je, prema meni adekvatna. Ovo će potrajati, zbog ostalih, ali će i tome doći kraj - kaže Vujačić.

Stručnjak za Bezbednost Ilija Životić ističe da je klan protiv kog je u danu za nama podignuta optužnica zapravo jedna vrsta mafijaške hobotnice.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo treba da uđe u udžbenike, gde je na prvom mestu bila ekipa koja je držala ulicu, koja je htela da izvrši atentat na predsednika, nakon čega bi sa svim onim oružjem koje su posedovali, izvršili državni udar, i tako se otvaraju vrata strancima - kaže Životić.

Govoreći o drugom mestu i povezanosti mafije i politike, Životić dodaje da je u svemu bilo prisutno i političko krilo, među kojima su Tepić i Đilas.

Savetnik za istrage DBA Stevan Đokić ističe da svaka mafijaška hobotnica ima svoje medije koji rade za njih.

Foto: TV Pink Printscreen

- Imate primer sa Aleksićem, iz opozicije koji je demistifikovao Tajnu službu, kada je pokazivao fotografije, označavao ljude ko su i šta su... - priča Đokić.

Osvrćući se na optužnicu, Đokić ističe da u njoj ne postoje policajci i tužioci, ističući da počinje da sumnja u isto.

- Nadam se da je ova optužnica ovakva, samo da bi bila prihvaćena i potvrđena, a da će se kasnije nadograđivati - dodaje Đokić.

Autor: