AKTUELNO

Muškarac I.A. (38) uhapšen je zbog sumnje da je seksualno zlostavljao devojčicu (12) u subotu, na proslavi rođendana u Bogatiću gde su bili gosti.

I. A. saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu zbog sumnje da je u subotu napastvovao trinaestogodišnju devojčicu iz istog sela.

Prema saznanjima beogradskih medija, on je izneo odbranu i tužiocu ispričao svoju verziju događaja, ali navodno nije priznao krivično delo za koje je osumnjičen. 

Nakon saslušanja određen mu je pritvor od 30 dana, a iskaz će nakon njega dati devojčica i nekoliko svedoka.

Foto: Pink.rs, Tanjug/Dragan Kujundžić, Unsplash

I.A. se sumnjiči da je tokom veselja u jednoj svečanoj sali u Bogatiću u subotu uveče izveo napolje trinaestogodišnju devojčicu i napastvovao je u mraku, u napuštenom dvorištu u blizini. Lekarskim pregledom je potvrđeno da je bilo odnosa i da devojčica ima povrede.

Odmah sutradan, supruga I. A. je sa svog Fejsbuk profila izbrisala sve objave sa zajedničkim fotografijama. Zadržala je samo svoje i fotografije njihovog trogodišnjeg sina, što dokazuje da porodica I. A. preživljava dramu nakon njegovog hapšenja.

"Verovatno zbog bruke i sramote. Nije ni njoj lako posle svega i ko zna kako će dalje taj brak funkcionisati. Treba živeti sa tim i suočiti se sa nedelom koje je počinio. Porodice se dobro poznaju i bili su više od poznanika jer I. A. desetak godina radi kod devojčicinog oca u zanatskoj radnji, sigurno nema reči kojima bi se sve objasnilo i nju poznaje skoro od rođenja, pa je sada teško da se suoče sa nedelom koje je počinio", priča jedan meštanin.

Prema pisanju medija, dok je devojčica davala iskaz u prisustvu socijalnog radnika, roditelji su pričali sa inspektorima. Dok je privođen osumnjičeni, majka je skočila sa stolice i krenula ka njemu vičući reči: "Pustite me da ga zadavim!"

"Za njom je skočio i otac, pa ga je zadržavalo više policajaca", objašnjeno je.

Foto: Pixabay.com

Danas se povodom ovog događaja koji je šokirao sve, oglasio i predsednik Opštine Bogatić Milan Damnjanović.

"Čin silovanja i pedofilije predstavlja najpodmukliji oblik seksualnog nasilja i jedno od najtežih krivičnih dela i zaslužuje najoštriju društvenu osudu i najtežu propisanu kaznu. Kao roditelj, osećam duboku bol i tugu i izražavam žal zbog svega kroz šta je prošla naša maloletna sugrađanka iz Belotića. Nema ništa stresnije ni strašnije za žrtvu i njene roditelje od ovako doživljenog traumatičnog iskustva", poručio je predsednik Opštine, koji je obećao pomoć i podršku lokalne samouprave porodici devojčice.