AKTUELNO

Austrijska policija saopštila je danas da je pokrenula istragu protiv 17 ljudi, mahom maloletnika, od kojih su neki državljani Srbije, zbog sumnje u seksualno zlostavljanje 12-godišnje devojčice tokom nekoliko meseci.

Dvanaestoro osumnjičenih su maloletnici stariji od 14 godina, jedna osoba ima 19 godina, dvoje su mlađi od 14 godine i nisu krivično odgovorni u Austriji, dok je identitet još dvoje osumnjičenih nepoznat, rekao je Florijan Finda, zvaničnik austrijske policije.

Među osumnjičenima da su državljani Austrije, Turske, Sirije, Italije, Bugarske i Srbije, prenosi AP.

Oni su osumnjičeni za ozbiljno seksualno zlostavljanje maloletnog lica i pornografsko prikazivanje maloletne osobe, precizirao je Finda.

Sumnja se da se zlostavljanje događalo u periodu od februara do juna 2023. godine u garažama, stanovima osumnjičenih i na drugim lokacijama u Beču, kao i da je u jednom slučaju korišćeno nasilje, a da je u ostalim žrtva verbalno bila primorana na seksualni odnos, rekli su istražitelji.

Žrtva i njena majka su prijavile slučaj vlastima u oktobru, navodi AP.

Posle opsežnih istraga, u četvrtak je saslušano 13 osumnjičenih starih 14 godina ili više, neki su priznali dela, drugi odbacili, a jedan je uhapšen zbog opiranja policiji.

Istražitelji još ispituju materijal s njihovih mobilnih telefona.