AKTUELNO

Carinici su 6. novembra zajedno sa policijom prilikom kontrole magacina u okolini Raške zaplenili skoro 27.000 različitih konditorskih proizvoda, oko 2.000 limenki energetskog napitka „red bul“, motokultivator, traktorsku frezu i četiri agregata različitih robnih marki i snage.

Foto: Uprava Carina

Prilikom pomenute zajedničke kontrole magacina trgovinske firme iz okoline Raške, u njemu su zatečena tri automobila dupke puna robe stranog porekla, bez bilo kakve dokumentacije.

Foto: Uprava Carina

Iz krcatih automobila izvađeno je ukupno 11.000 „milka“ čokolada od po 300 i 100 grama, čokoladica „snikers“, „baunti“, „kinder bueno“, „mars“, „tviks“ i drugih, kao i preko 16.000 pakovanja „orbit“ žvakaćih guma.

Pored toga u jednom od automobila pronađeno je skoro 2.000 limenki energetskog napitka „red bul“.

Foto: Uprava Carina

U magacinu su takođe otkriveni i motokultivator robne marke „vema“ sa kosom i frezom, traktorska freza „kls“ i četiri agregata strane proizvodnje, snage od 1 do 10 kw.

Foto: Uprava Carina

Pored neposedovanja potrebne dokumentacije za robu, sumnja se i u originalnost pronađenih prehrambenih proizvoda, a samim tim je upitna i njena zdravstvena ispravnost i kvalitet.

Protiv 76-godišnjeg vlasnika sumnjive robe, zakupca kontrolisanog magacina, pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

#Slatkiši

#Zaplena

#magacin