AKTUELNO

Carinici su 26. juna 2021. godine u saradnji sa policijom, na graničnim prelazima Kelebija i Gradina sprečili dva pokušaja krijumčarenja neprijavljenih cigareta i zaplenili 23.440 komada tog akciznog proizvoda.

Kombi tapaciran cigaretama otkriven je na izlazu graničnog prelaza Kelebija u popodnevnim časovima, kada je na red za redovnu kontrolu pristigao ''VW Transporter'' bujanovačkih registarskih oznaka.

Vozač kombija je rekao da nema ništa da prijavi, ali su iskusnim carinicima za oko zapale nepravilnosti u vezi sa unutrašnjim tapacirungom vozila.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Usledila je detaljna kontrola kojom je otkriveno da je ispod tapacirunga u bočnim stranicama kombija sakriveno 982 paklice krijumčarenih cigareta, od kojih 882 paklice marke ''Winston'', a 100 marke ''Marlboro'' (sve sa akciznim markicama tzv. Kosova).

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Istog dana zabeležen je i neobičan slučaj na ulazu graničnog prelaza Gradina, kada su u kombiju iste marke (VW Transporter) koji se iz Bugarske uputio u Nemačku, cigarete otkrivene u jednom jastuku.

Naime, jedna od putnica pomenutog kombija, 61-godišnja bugarska državljanka, je među ličnim stvarima, ali i u jastuku koji se nalazio pored nje sakrila 3.800 komada raznih cigareta.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Reč je o 19 boksova cigareta raznih brendova ''Parliament - Aqua blue'', ''Dunhill'', ''Davidoff - Classic'' i ''Marlboro XL Touch''.

Autor:

#Carina

#Gradina

#Krijumčarenje