AKTUELNO

Policija je danas zatekla telo Raje Kazimirovića (72) na traktoru, njegove majke Dragice (93) u dvorištu, a nešto dalje od nje i tela Rajine sestre Ljubinke i još jedne žene

Na salašu porodice Kazimirović u Jabukovcu kod Negotina juče su pronađena četiri leša, a istražitelji sumnjaju da je glavu porodice i tri žene ubila nepoznata osoba za kojom se traga!

Prema nezvaničnim informacijama, na traktoru u dvorištu policija je zatekla telo Raje Kazimirovića (72), nešto dalje leš njegove majke Dragice (93), a kod šupe na istom imanju tela njegove sestre Ljubinke Oprikić (76) i izvesne Dragane.

Forenzičari iz Beograda

- Tela u dvorištu Kazimirovića zatečena su oko 14 sati. Prema saznanjima Ekipa iz Beorgada obavlja uviđaj, a ceo zločin je obavijen velom tajni, pošto nisu pronađene čaure iz vatrenog oružja.

Prema rečima komšija, ubijena žena, čiji identitet još uvek nije utvrđen, najverovatnije je ćerka Ljubinke Oprikić.

- Ne znamo šta se dogodilo, oni su živeli na putu od Jabukovca ka zaseoku Vratna. Taj zaselak nije gusto naseljen, pa niko nije ni čuo ni video šta se dogodilo. Imali su veliki salaš, oduvek su važili za bogatu porodicu koja ima mnogo zemlje, stoke i mehanizacije. Njihovo imanje je veliko, s obzirom na to da je Rajo ubijen na traktoru, žena u dvorištu, a druge dve kod šupe, moguće je da su one pokušavale da pobegnu od ubice - kaže meštanka Jabukovca.

Bili imućni

Ubijene članove porodice, kaže, poznavala je površno, a osim salaša u zaseoku, imali su imanje i u samom Jabukovcu.

- Mislim da drugih muških članova porodice u njihovoj kući nije bilo. Ne znam da su imali bilo kakve probleme ili da im je neko pretio - dodaje ona.

Kako kaže, Ljubinka je nekada radila u inostranstvu, ali se pre nekoliko godina vratila.

- Jabukovac je pod blokadom, policija je na sve strane. Niko od komšija ne zna šta se tačno dogodilo, navodno je u toku potraga za ubicom. Po selu se pričaju dve verzije: prva je da su imali nadničara koji im je pomagao oko domaćinstva, a druga da ih je možda neko sačekao i napao jer važe za bogate ljude - dodaje naš sagovornik.

Zločin potresao selo i 2007. UBIO DEVETORO KOMŠIJA

Meštani Jabukovca kažu da su u selu ponovo zavladali strah i panika, jer im je jeziv zločin vratio sećanje na ono što se u ovom mestu dogodilo pre 12 godina. - Tek smo uspeli da nastavimo život koliko-toliko normalno i da malo zaboravimo na ono što nam je Nikola Radosavljević učinio pre 12 godina. Ne znam šta se ovo događa, strašno sam se potresao, ne izlazi mi se napolje - kaže stanovnik mesta u kom je 2007. Nikola Radosavljević iz lovačke puške ubio devetoro svojih komšija, a ranio još dvoje, ubeđen da su mu komšije bacale crnu magiju.

Rajina sestra i ćerka nedavno došle iz nemačke

Prema nekim informacijama, Rajina sestra Ljubinka, kao i njena ćerka Dragana pre tri nedelje su došle u posetu porodici iz Nemačke u kojoj žive. Inače, kako su meštani ispričali, Raja je važio za prekog i "ne baš omiljenog čoveka u mestu", ali i sposobnog, pošto je sam odgajao stoku i imao je 20 krava i 40 ovaca.

Navodno je jedan komšija nedavno dolazio da mu pomogne da napravi grobnicu za majku. Nije na odmet pomenuti da se do salaša koji se nalazi na tromeđi sela Jabukovac, Urovica i Vratna, može se doći samo jednim, kolskim putem i mora se da se pređe reka.

Jedna od komšinica, Javorka Petrikić, kaže da meštani ni ne slute šta je moglo da se dogodi. - Samo smo čuli da su nađeni mrtvi i videli smo puno policije - kratko je rekla Javorka.

Tela su poslata na obdukciju koja će biti obavljena večeras.

#Ubistvo

'