AKTUELNO

Meštani ukletog sela kraj Negotina kažu da se priča da je naručilac likvidacije Raje Kazimirovića, njegove majke, sestre i sestričine izdvojio pozamašnu svotu novca za njihovo smaknuće.

Naručilac ubistva Raje Kazimirovića (73), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i njene ćerke Dragane Jozeljić (53) navodno je plaćenom ubici iskeširao 10.000 evra.

Ova informacija počela je da kruži selom Jabukovac kraj Negotina otkako su istražitelji otkrili da je u porodicu Raje Kazimirovića pucao profesionalac, koji je tačno znao šta radi. Meštani sela, koje važi za ukleto još od 2007, kada je meštanin Nikola Radosavljević ubio devetoro komšija, a dvoje ranio, ubeđeni su da je motiv surove i hladnokrvne likvidacije koristoljublje.

Iskopao ćup

- Neko je znao da je Raja iskopao ćup sa zlatnicima i rešio je da ga se dočepa. Raja je pre tri godine sadio neko voće i kada je iskopao rupu za sadnicu, kažu da je naišao na ćup pun zlatnika. Taj ćup je, priča se, još njegov pradeda zakopao. I on je bio jako imućan čovek. Pravio je vino i rakiju i prodavao, imao je mnogo imanja - priča jedan meštanin i nastavlja:

Foto: TV Pink Printscreen

- Kazimirovići su starosedeoci i oduvek su bili bogata porodica. Zašto je Raja novac i blago krio i ponašao se kao da je siromašan, to nikome nikada nije bilo jasno. Bio je zatvoren čovek, usamljen i prek. Nije se mnogo družio s komšijama. Niko ne zna zašto su ubijeni, ali jedino nam novac dolazi u obzir. Sad je počelo da se šuška da je neko platio profesionalcu da ubije Raju i njegove... Možete da zamislite koliko je novca bilo u tom ćupu kada mu se isplatilo da izdvoji desetak hiljada evra za zločin.

Počistio teren

Kriminolozi takođe smatraju da je četvorostruko ubistvo u Jabukovcu delo profesionalnog ubice, a da je motiv, na osnovu dosadašnjih podataka iz istrage, koristoljublje.

- Izgleda da je ovaj zločin planiran i da je ubica danima posmatrao žrtve, ali i njihove komšije. Pratio je njihovo kretanje i navike i vrebao najpovoljniju priliku da napadne. Imao je vremena da plan sprovede u delo, pošto je imanje Kazimirovića zabačeno, ali i da počisti teren - kaže Časlav Ristić, forenzičar u penziji, i dodaje da je cela porodica ubijena da ne bi bilo svedoka koji bi mogli da prepoznaju napadača.

Foto: TvPink Printscreen

Ristić kaže da je malo verovatno da iza zločina stoji sekta.

- To bih isključio, a pogotovo Jehovine svedoke. Oni ne ubijaju vatrenim oružjem, već koriste noževe i imaju rituale - navodi on.

Sahrana četiri žrtve obaviće se u četvrtak.

#Ubistvo

'