AKTUELNO

Proslavljeni portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo osvrnuo se na težak period u Mančester junjatedu i priznao da se dosta poromenio nakon odlaska u Saudijsku Arabiju.

Ronaldo veruje da je promena pozitivno uticala na njega i da je postao bolji čovek.

"Nemam problem da priznam da sam imao lošu fazu u karijeri. Međutim, život ide dalje i sve je to deo mog sazrevanja kao čoveka. Kada smo na vrhu planine, često ne možemo da vidimo šta se dešava ispod", iskren je Ronaldo.

"Sada sam shvatio šta je najbitnije u životu. Nikada nisam prolazio kroz ovakve stvari, kao u prethodnih nekoliko meseci. Sada sam bolji čovek", dodao je Kristijano.

Ronaldo ističe da je prijatno iznenađen kvalitetom fudbala u Saudijskoj Arabiji.

"Prvenstvo Saudijske Arabije je kompetitivno i ljudi bi trebalo da ga posmatraju drugim očima. Naravno, ne mogu da ga poredim sa Premijer ligom. Lagao bih kada bih tako nešto uradio, ali postoje i tamo dobri timovi koji su me prijatno iznenadili", kaže Portugalac.

On je uveren da će liga Saudijske Arabije iz godine u godinu biti sve kvalitetnija.

"Arapski igrači su jako dobri, tu su i kvalitetni stranci i za pet ili šest godina ova liga bi mogla da bude među pet najboljih na svetu", uveren je Ronaldo.

Juri rekord

Reprezentacija Portugala počinje kvalifikacioni ciklus za EP, a na spisku novog selektora Roberta Martineza našao se i Kristijano Ronaldo.

Ukoliko dobije šansu protiv Lihtenštajna večeras, sjajni Portugalac će oboriti svetski rekord po broju nastupa za reprezentaciju.

"Rekordi su moja motivacija, želim da postanem fudbaler sa najviše odigranih utakmica za reprezentaciju u istoriji, to bilo nešto što bi me činilo ponosnim. Ali tu ne stajem, i dalje želim da igram za reprezentaciju", rekao je Ronaldo.

Kristijano je odigrao 196 utakmica za nacionalni tim i trenutno deli rekord sa reprezentativcem Kuvajta Baderom Al-Mutavom.

Autor: