AKTUELNO

Partizan se vratio na prvo mesto Superlige Srbije, bar na nekoliko sati, pošto je u jednom od derbija plej-ofa savladao TSC u Humskoj sa ubedljivih – 4:1.

Prvi deo meča nije nagoveštavao takav epilog, jer su gosti iz Bačke Topole dobro odolevali, čak i vodili golom Stefana Vukića, ali su crno-beli brzopotezno, za samo pet minuta, izjednačili preko Bibrasa Natha, preokrenuli u režiji Rikarda Gomeša, da bi u nastavku nadigrali i golovima Aleksandra Miljkovića i Nemanje Jovića zapečatili sudbinu tima Žarka Lazetića.

Punih 30 minuta u prvom delu utakmice ono malo publike što je došlo da pruži podršku igračima ili izleči lične frustracije na tribinama u Humskoj nije moglo da vidi ama baš ništa vredno pomena, sem jalove borbe između dva kaznena prostora, u kojoj se nije znalo ko je favorit, ko podređen, ko je domaćin, a ko gost..

Bledo izdanje oba tima, bez energije, bez dobrih, smislenih akcija, bez prilika za gol, uz poneki sporadični udarac sa distance, koji nije bio ni blizu čuvarima mreže, besposlenim i verovatno “smorenim” kao i retki navijači koji su odlučili da dođu na stadion.

Delovalo je da će to biti poluvreme bez uzbuđenja, da će mreže mirovati, a onda su dve grube greške u redovima Partizana upalile iskru na terenu i donele niz zanimljivih događaja i kud i kamo bolju utakmicu u poslednjih 15-tak minuta.

Igrao se 32. minut, TSC je bio pozicioniran u visokom presingu, koji je prvo naveo golmana Aleksandra Popovića na grešku, odnosno kritičan pas kroz sredinu, u situaciji kada su gotovo svi igrači domaćina bili markirani, a na sve se nadovezala i kardinalna greška Miloša Jojića, kome je lopta, iako je išla po zemlji, neshvatljivo prošla kroz noge i završila kod Nemanje Petrovića.

Usledila je munjevita reakcija Lazetićevog tima, Betralan Boćkaj je dobio loptu na ivici kaznenog prostora, odmah proigrao Stefana Vukića, kome nije bilo teško da u situaciji jedan na jedan lagano prebaci Popovića – 1:0!