AKTUELNO

Šest nedelja dok Crvena Zvezda i Partizan budu igrali utakmice u Ligi šampiona i Ligi Evrope, utorkom, sredom i četvrtkom na Trgu republike biće organizovane fudbalske malifestacije.

Za najmlađe Beograđane postavljen je mali teren sa veštačkom travom gde će moći da igraju fudbal sa svojim vršnjacima, ali i van terena da žongliraju, šutiraju loptu, a biće organizovane i različite nagradne igre.

Beograđani će na velikom video bimu moći da prate sve utakmice Crvene Zvezde i Partizana koje budu igrali na evropskim takmičenjima.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević kaže da je renovirani Trg republike koncipiran tako da se na njemu održavaju različite sportske, kulturne, zabavne manifestacije.

- Ove nedelje počinjemo sa fudbalskim trgom. On će se održavati svake nedelje - utorkom, sredom i četvrtkom, kada naši klubovi budu igrali evropska takmičenja. Cilj je popularizacija sporta i popularizacija fudbala, ali i podrška našim najvećim klubovima koji igraju u Evropi - rekao je Nikodijević.

Manefestaciju zajedno organizuju Grad Beograd i Fudbalski savez Srbije.

Na Trgu su predviđene celodnevne aktivnosti - utorkom, sredom i četvrtkom, a sa najmlađima će se družiti i predstavnici Crvene Zvezde i Partizana.

Na velikom video bimu prvi prenos utakmice biće u sredu kada se igra utakmica Bajern - Crvena Zvezda, a u četvrtak utakmicu Partizana.

- Ideja je da sport približimo najmlađima, da razvijamo sportski duh kod dece, ali i da pokažemo šta je fer plej i da zajednički pružimo podršku i jednom i drugom klubu. Verujem da će se veliki broj mališana odazvati, biće ovde i škole fudbala koje će imati svoje besplatne časove - rekao je Nikodijević.

Direktor Fudbalskog saveza Srbije Vladimir Matijašević pozvao je svu decu da dođu na Trg da igraju fudbal, jer je to dobro za njihov razvoj.

Dodaje da će i iz Fudbalskog saveza Srbije, iz Crvene zvezde i Partizana dolaziti predstavnici da posete decu, da se druže sa njima, podele autograme i upoznaju.

#Crvena Zvezda

#Trg republike

'