AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde večeras u Ligi Evrope dočekuju Arsenal, u utakmici koja će se bez obzira na ishod dugo pamtiti, dok Partizan gostuje albanskom Skenderbegu u Elbasanu.

Trener crveno-belih Vladan Milojević rekao je da se nada da će i sadašnju ekipu pamtiti po dobrom rezultatu protiv Arsenala, kao što se pamti ona iz 1978. godine koja je eliminisala londonski klub u Kupu UEFA.

Ujedno, on je istakao da će rasprodat stadion i podrška 52.000 navijača biti od velikog značaja ka tom podvigu.

Mertezaker pred Zvezdu: Sančez i Ozil su glavom u Arsenalu

"Konačno možemo da pričamo o ovom spektaklu, dolazi nam jedna od najvećih svetskih ekipa iz najjačeg takmičenja. Hteli smo baš Arsenal, potrebne su nam takve utakmice, a Zvezdina istorija sigurno ne zaostaje za Arsenalovom. Gledaćemo da im se suprostavimo na najbolji način, dodatni motiv nije potreban pred punim tribinama i verujem svojim igračima", rekao je Milojević.

Menadžer slavnog londonskog kluba Arsen Venger izjavio je da mu je zadovoljstvo da gostuje u zemlji koja ima veliku fudbalsku tradiciju.

"Igraćemo pred punim tribinama, ali ne verujem da će nam to predstavljati problem, iako navijači mogu da imaju uticaj na protivnika. Igrali smo u Ligi šampiona i Premijer ligi pred punim stadionima", rekao je Venger.

Sa druge strane Partizan igra u Elbasanu protiv ekipe koja je u kvalifikacijama eliminisala zagrebacki Dinamo i želi da pobedom "otvori vrata" druge faze.

Utakmicu u Albaniji prate izuzetno visoke mere obezbeđenja, ali crno-beli ne žele da tome pridaju veliki znacaj i potpuno su fokusirani na dešavanja na terenu.

"Mi smo sportisti, izolovani smo od nefudbalskih stvari i jedina misao nam je da pobedimo", izjavio je trener crno-belih Miroslav Djukić. Utakmica između Arsenala i Crvene zvezde igra se od 19 sati, dok duel Skenderbega i Partizana počinje u 21.05

#Albanija

#Crvena Zvezda

#FC Partizan

#FK Arsenal

#Istorija

'