AKTUELNO

Kako su naveli organizatori, Festival će trajati do 25. novembra.

Manifestacija "Dani slovenačkog filma" biće održana od 22. do 25. novembra u Beogradu, a svi zainteresovani moći će da pogledaju više slovenačkih i srpskih filmskih ostvarenja. Prvog dana manifestacije prisutni će od 17.30 u Jugoslovenskoj kinoteci moći da pogledaju film "Istim putem se ne vraćaj" u režiji Jože Babiča i u kojem glume Ljubiša Samardžić, Davor Antolić, Jože Zupan i Miha Baloh.

Nakon toga biće otvorena izložba Jože Babiča "100 godina od rođenja", nakon čega će uslediti svečani koktel.

Foto: Andrej Nihil

Svečano otvaranje manifestacije počinje u 20 časova projekcijom filma "Fontana" u trajanju od 15 minuta, koji je režirao Goran Vojnovič i u kojem uloge imaju Frančesko Borki, Bojan Emeršič, Moamer Kasumović i Jernej Šugman.

Kako su naveli organizatori, Festival će trajati do 25. novembra, zainteresovani će program moći da pogledaju u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu i u Sali "Dinko Tucaković".

Dani slovenačkog filma se održavaju u organizaciji Društva Slovenaca u Beogradu (Društva SAVA), Ministarstva kulture i informisanja Srbije, Slovenačke kancelarije za Slovence u inostranstvu i van zemlje, Ministarstva spoljnih poslova Slovenije, Nacionalnog saveta slovenačke nacionalne manjine, filmskih centara Slovenije i Srbije, Jugoslovenske kinoteke i Slovenačke kinoteke.

#Beograd

#Festival

#Film

#Slovenija

'