AKTUELNO

Akcija čišćenja priobalja na dorćolskom keju u delu od Kule Nebojša do SC Milan Gale Muškatirović privodi se kraju, a gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže da je koordinacijom nekoliko službi pokazano da nadležni reaguju na potrebe građana.

Radojičić navodi da su građani pre nekoliko nedelja skrenuli pažnju da je deo priobalja veoma prljav, te da se u petak krenulo sa čišćenjem.

- Hteli smo brzo da reagujemo na primedbe građana i poslali smo poruku da nam je važno da priobalje bude čisto. Stalno govorimo da želimo da Beograd spustimo na reke, ali ako već silazimo na reke one treba da nas dočekaju lepe i čiste - rekao je gradonačelnik.

On je dodao da je ova akcija samo početak, te da će se čišćenje vršiti i na drugoj obali reke.

Foto: Beograd.rs

- Bavićemo se i čistoćom vode generalno i problemom otpadnih voda, sa treće strane važna nam je i bezbednost voda, pa ćemo raditi sigurnosnu liniju od Brankovog mosta do Zemuna - objasnio je Radojičić.

Ističe, da i građani Beograda moraju da učestvuju u stvaranju lepšeg i zdravijeg grada, jer službe ne mogu da rade bez njihove pomoći.

- Ne sme da se baca otpad, moramo da promenimo svest o tome i jedino ćemo tako dostići zajednički cilj, bolji kvalitet života i lepši i zdraviji Beograd - zaključio je gradonačelnik.

Foto: Beograd.rs

Rukovodilac vodoprivrednog centra Sava/Dunav Dušan Panić kaže da je prilikom sređivanja dela keja urađeno nekoliko vrsta čišćenja, te da je ostalo još malo do završetka radova od kojih će neki biti obvavljeni kada vodostaj reke poraste.

Izvršni direktor JVP "Beogradvode" Vladimir Batalović objasnio je da je do sada urađeno uklanjanje komunalnog otpada, kresanje grana, cišćenje obloge keja i uklanjanje rastinja iz reke i sa sprudova.

#Reka

#Zoran Radojičić

#Čišćenje

'