AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da će Beobgrad dati svoj doprinos boljem plasmanu Srbije na Duing biznis listi.

Kako je preneo Beoinfo, Radojičić je danas s predstavnicima Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) o aktivnosti koje će Grad Beograd u narednom periodu preduzeti kako bi se poboljšali parametri koje ceni Svetska banka sa ciljem više pozicije Srbije na Duing biznis listi.

- Kada Svetska banka ocenjuje stanje u Srbiji, kao reper za sve parametre koristi Grad Beograd i zato je koordinacija s glavnim gradom na ovu temu značajna - rekao je gradonačelnik.

On je dodao da je napravljen načelni akcioni plan kako i na koji način će Grad Beograd poboljšati parametre koji su direktno pod njegovim uticajem, i naveo da je pre svega reč o urbanizmu i porezi koji su u nadležnosti Grada Beograda.

- Akcenat ćemo pre svega staviti na smanjenje procedura kao i na pojednostavljenje samog postupka kroz uključivanje elektronskih mogućnosti - naglasio je Radojičić.

Srbija se nalazi na 44. od 190 mesta Duing biznis liste Svetske banke za 2020. godinu, a, kako je nedavno rekla potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Radne grupe Vlade za Duing biznis Zorana Mihajlović, cilj je da bude među prvih deset.

- Vlada Srbije i potpredsednica Zorana Mihajlović ulažu veliki napor na ovu temu. Uloga Beograda u tom cilju je važna i zato Grad u narednom periodu mora dati svoj doprinos boljem plasmanu naše zemlje na Duing biznis listi - zaključio je Radojičić.

#Zoran Radojičić

'