AKTUELNO

Odlična zabava za srpske, ali i sve ostale turiste.

Kancelarija "Jedinstvene Srbije" u Paraliji pružila je srpskim turistima pravi doživljaj na plaži i u moru.

Naime, lider JS Dragan Marković Palma poveo je muziku u more i zajedno sa mnogobrojnim turistima zaigrao kolo.

Foto: Pink.rs

- Dame i gospodo, poštovnai turisti iz Srbije, Bugarske i Rumunije i ostalih krajeva sveta, danas ovde svi smo isti, svi turisti. A pošto najviše turista ima iz Srbije, zato smo doveli srpski orkestar, da se opustite i da ne zaboravite ovo letovanje nikada. Ja sam se uvek borio za srpsku tradiciju, za porodicu, srpsko kolo je ušlo u UNESCO, kao nematerijalna kulturna baština. Ako je UNESCO priznao srpsko kolo, onda i mi Srbi i svi građani u Srbiji koji žive, moramo da čuvamo tu našu tradiciju i nikada ne smemo da je zaboravimo - rekao je Marković.

Palma je rekao da je Grčka najbolja destinacija za srpske turiste.

- Ja se razlikujem od drugih, volim gužvu i narod. Uvek sam sa narodom . Hoću sa vama da delim i dobro i loše - rekao je Palma.

Foto: Pink.rs

Oduševljenje ovim događajem nije krio ni harmonikaš Novica Nikolić Patalo.

- Moja karijera je 45 godina, svuda sam svirao, nema gde nisam i šta nisam svira. Ali dea sviram ovde u Paraliji u Grčkoj, ovako veliko kolo, to još nisam radio - rekao je harmonikaš.

Foto: Pink.rs

Srpska muzika orila se Paralijom, a ovo je bio jedinstveni doživljaj, kako za Srbe, tako i za svakog stranca koji se zadesio u popularnom grčkom odmaralištu.

Foto: Pink.rs

Da podsetimo, kancelarija Jedinstvene Srbije već četvrtu godinu radi u turističkom letovalištu Paraliji, tokom turističke sezone. Ta kancelarija, koju često tokom leta poseti i sam Dragan Marković Palma, je svojevrsni servis svim građanima Srbije koji letuju u grčkoj regiji Pierija.

U nastavku pogledajte kako je to izgledalo:

Pročitajte još: Palma pritekao u pomoć srpskoj porodici u Grčkoj - Turistima iz Velike Plane, na autoputu prema Paraliji, stao automobil!

#Dragan Marković Palma

#Grčka

'