AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 19. decembar.

VREMENSKA PROGNOZA

I DANAS JE SUNCE ZUBATO! Da li nas uskoro očekuje toplije vreme?

Foto: Wonderlane via Foter.com CC BY

U Srbiji će ujutro biti slab i umeren mraz i mestimično magla, a u toku dana u većini mesta biće pretežno sunčano. Najniža temperatura kretaće se od minus 10 do minus dva, a najviša od tri do sedam stepeni, dok će u mestima sa maglom biti od minus tri do nula stepeni. U Beogradu će biti maglovito i tmurno, a sredinom dana u višim delovima grada magla će se kratkotrajno podići. Duvaće slab, severoistočni vetar.

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

NBS: Kurs dinara 123,58

Foto: Beta

Dinar je danas zadržao prilbližno isti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 123,5807 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio za 0,2 odsto na 118,5085 dinara za jedan dolar. NBS je od početka godine prodala na međubankarskom deviznom tržištu 905 miliona evra i kupila 730 miliona evra, kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa.

STANJE NA PUTEVIMA

VOZITE OPREZNO: Magla i poledica na putevima!

Foto: Pink.rs

Saobraćaj u Srbiji umerenog je intenziteta, a vozačima se savetuje oprez zbog jutarnje magle i moguće poledice, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AM). Vozačima se preporučuje da putuju u vremenu između 10 i 16 sati, jer je vidljivost tada poboljšana. Prema informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima na putničkim terminalima trenutno nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

SAVET LEKARA

DECA povređena u udesu u Beogradu, TRAMVAJ NALETEO NA KOLA!

Foto: Pixabay.com

Podsetivši da se danas slavi Sveti Nikola Čudotvorac, doktorka Nada Macura je građanima savetovala da budu umereni u hrani, kako bi izbegli stomačne tegobe, a posebno u piću i da pod uticajem alkohola ne sedaju za volan. Srčanim bolesnicima je, zbog veoma hladnog vremena, savetovala poseban oprez kada izlaze iz kuće i redovno uzimanje terapije, kao i dosta toplih napitaka, vitamine i slojevito oblačenje.

A.V.

#AMSS

#Auto-put

#Dinar

#Evro

#Lekar

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#Novac

#Prognoza

#RHMZ

#Savet

#Vreme

'