AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 14. decembar.

VREMENSKA PROGNOZA

SPREMITE SE! Nakon sunčanog jutra, evo kakvo vas vreme očekuje!

Foto: Beta

U Srbiji će posle hladnog jutra, prepodne biti pretežno sunčano, a poslepodne se najavljuje naoblačenje, a tokom noći ponegde su mogući slaba kiša i sneg. Duvaće slab i umeren, južni i jugozapadni vetar, u toku noći severozapadni. Najniža temperatura biće od od -9 do -5, najviša od 3 do 7 stepeni.U Beogradu će prepodne biti pretežno sunčano, poslepodne naoblačenje, a u toku noći kratkotrajna slaba kiša i sneg. Najviša temperatura 5 stepeni.

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

NBS: Kurs dinara 123,43

Foto: Pixabay.com

Dinar je ojačao prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 123,4324 dinara za evro, a Narodna banka Srbije je intervenisala prodajom 10 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa. Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao danas za 0,2 odsto na 115,9752 dinara za jedan dolar.

STANJE NA PUTEVIMA

Vozači, pazite na maglu i sumaglicu!

Foto: Pink.rs

Saobraćaj je umerenog intenziteta na gotovo celom području Srbije i odvija se po suvim kolovozima. Nalazimo se u periodu u kojem magla i sumaglica u jutarnjim i večernjim satima mogu otežavati vožnju. Vozači treba da računaju i na niže temperature, koje mogu biti uzrok stvaranja poledice na putevima, zato se vozačima savetuje da povećate odstojanje u odnosu na drugo vozilo, da se prilagodi brzina i vozi oprezno.

SAVET LEKARA

SAOBRAĆAJNA NESREĆA NA NOVOM BEOGRADU! Povređena žena!

Foto: Pixabay.com

Ekipe Hitne pomoći su protekle noći u Beogradu imale povećan obim posla, jer su se javljali srčani bolesnici sa bolom u grudima i sa gušenjem, rekla je portpatol Hitne pomoći Nada Macura. Ona je savetovala sve hronične bolesnike da ne izlaze u jutarnjim časovima napolje, kao i da se ne bave preterano fizičkom aktivnošću. Lagana šetnja je preporučljiva tek oko podne. Toplo oblačenje i napici su idealni za ovako hladne dane.

#AMSS

#Auto-put

#Kurs

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#Prognoza

#Savet

#Vreme

'