AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 17. decembar.

Vremenska prognoza

HLADNO I VETROVITO! Popodne nas očekuje iznenađenje!

U Srbiji će ujutro i pre podne biti mestimično maglovito i hladno, ali će tokom dana biti pretežno sunčano. Vetar će biti slab i umeren, severni i severoistočni. Jutarnja temperatura od minus osam do minus četiri stepena, najviša dnevna od nula do pet stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. U Beogradu će jutro, u nižim delovima grada i pre podne, biti maglovito i hladno. Tokom dana pretežno sunčano.

Foto: Pixabay.com

Kurs Narodne banke Srbije

NBS: Kurs dinara 123,95

Dinar će u ponedeljak, 19. decembra, zadržati prilbližno istu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs će iznositi 123,5807 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.  Dinar će prema evru biti slabiji za 0,3 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti slabiji za 1,2 odsto.

Foto: Pixabay.com

Stanje na putevima

VOZAČI, OPREZ! Na ovo posebno obratite pažnju!

Foto: Tanjug

Nalazimo se u periodu nestabilnih vremenskih prilika, sa čestom maglom i sumaglicom, pa je potrebno i uslove vožnje prilagoditi spoljnim faktorima, kažu iz Auto-moto saveza Srbije. Potrebno upaliti i prednja i zadnja svetla za maglu, ukoliko ih posedujete, a možete upaliti i sva četiri pokazivača pravca kako biste bili lakše primećeni na putu. Poledica je čest uzrok saobraćajnih nezgoda, česta su izletanja sa puta i gubljenja kontrole nad vozilom.

Savet lekara

HITNA POMOĆ: Kako je protekla noć?

- Čuvajte se u saobraćaju zbog loših vremenskih uslova. Preporučuje se porodično okupljanje i ručak u pretprazničkom raspoloženju, pripremite se za ponedeljak jer je velika slava, umereno jedite. Šetnja je preporučljiva ukoliko to dozvole vremenske prilike, a lagane fizičke vežbe ukoliko ne možete da izađete iz stana. Čuvajte glavu kapom, stavite rukavice i obujte adekvatnu obuću, utoplite se - rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Foto: Pixabay.com

I. P.

#AMSS

#Informacije

#RHMZ

#Zima | Magla | Putevi

'