AKTUELNO

Programe dodatnog obrazovanja i obuke ove godine pohađaće 9.880 nezaposlenih građana u Srbiji, najavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Đorđević je otvarajući konferenciju "Održivi razvoj 2018" rekao da realizaciju tih programa finansira Nacionalna služba za zapošljavanje i da će još 487 lica biti uključeno u obuke za tržište rada na zahtev poslodavca, a iz sredstava IPA 2013 programskog ciklusa.

- Na ovaj način, ali i kroz realizaciju svih drugih mera aktivne politike zapošljavanja teži se uspostavljanju stabilnog, održivog i efikasnog trenda rasta zaposlenosti koji se zasniva na postulatima jednakih mogućnosti i dostojanstvenog rada za sve - rekao je Đorđević.

Kako je navedeno u saopštenju ministarstva, Đorđević je poručio da Vlada Srbije aktivno radi na tome da mladima obezbedi bolje uslove života kako bi "u Srbiji mogli od svog rada da žive pristojno i sebi i svojoj porodici obezbede lepšu i sigurniju budućnost, a ne da odlaze u inostranstvo".

Ministar je rekao i da resorno ministarstvo pomaže zaposlenim građanima tako što im pruža priliku da se prekvalifikuju za zanimanja koja su potrebna na tržištu rada.

#Zoran Đorđević

'