AKTUELNO

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Saobraćaj je jutros umerenog intenziteta, a sa izvesnim izmenama u njegovom odvijanju treba računati na deonicama gde putari poslednjih dana intenzivno rade na popravci novonastalih oštećenja posle zimskog perioda, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Lepo vreme i nagli porast dnevnih temperatura omogućavaju bolju prohodnost puteva, međutim, otapanje snega u planinskim predelima predstavlja novu opasnost od izlivanja bujičnih potoka koji nanose zemlju po putu.

Ne treba zanemariti ni vlažan kolovoz zbog moguće poledice tokom noći i jutra kada su temperature niže od dnevnih.

Vozačima se zato prepuručuje da, i pored povoljnih vremenskih prilika, budu pažljivi u vožnji, posebno na mestima gde se prelazi sa suvog na mokar kolovoz, kao i na putevima koji vode kroz stenske useke i klisure jer su kao posledica ovakvih naglih promene vremena, česti odroni.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta. Zadržavanja za teretna vozila na graničnom prelazu "Horgoš" su 90 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

#Beograd

#Saobraćaj

#Srbija

'